ATELIER DE CONFECŢIONARE A MĂȘTILOR POPULARE

  Meșterii populari și conducători ai colectivelor artistice din raionul Soroca au participat astăzi la atelier de confecţionare a măștilor populare pentru sărbătorile de iarnă. Atelierul a avut loc în incinta Palatului de Cultură din municipiul Soroca , iar cel care a prezentat tehnicile de confecționare a măștilor a fost cunoscutul meșter popular de la Edineț Marcel Ostrovschi.

În rezultatul acestui atelier conducătorii colectivelor artistice, vor putea să-și pună în practică abilitățile, pentru a înfrumuseța colectivele la participarea Festivalului obiceiurilor de iarnă, unde se pune accent și pe prezentarea măștilor zoomorfe. Meșterul popular le-a demonstrate participanților cum se poate transforma o bucată de hârtie și de ţesătură într-o adevărată operă de artă.

 

 

    TOAMNĂ TEATRALĂ LA SOROCAA

  Toamna aniversară la Teatrul “VENIAMIN APOSTOL” din Soroca, dă întâlnire spectatorilor mâine, 13 noiembrie, la ora 15.30 la spectacolul „Ai zis ceva?”. Spectacolul va fi prezentat de studioul Cortina, coregrafie George Ciolpan, autor Petre Popa.

Odată cu prezentarea spectacolului „Ai zis ceva?”, evine pe scena teatrului compozitorul și pianistul Rinat KURMASHEV. În această toamnă spectatorii teatrului vor avea parte de mai multe surprize.

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md