SOROCA ARE BUGET PENTRU 2020

Aleșii locali din consiliul municipal Soroca s-au convocat astăzi într-o ședință ordinară unde au pus în discuții mai multe subiecte, cel mai important însă a fost cel cu privire la aprobarea bugetului primăriei municipiului Soroca în prima și a doua lectură. Spre aprobare consilierilor le-a fost popus proiectul de decizie cu privire la un buget de circa 65 mln lei. Viceprimarul Elena Focșa le-a explicat celor prezenți de ce anume această sumă este propusă spre aprobare și a motivat că timpul a fost limitat pentru a planifica bugetul altfel de aceea s-a luat drept bază bugetul din anul precedent.

Cei circa 3 mln de lei care urmau să mai fie incluse în bugetul pentru anul 2020 vor fi trecuți la rectificare bugetului, fapt ce i-a nemulțumit pe unii consilieri. Felul în care au fost repartizați banii în buget la fel a stârnit nemulțumiri din partea mai multor consilieri, care au venit cu amendamente.

 

 

    Toți oamenii președintelui (ZDG)

  Igor Dodon este, de trei ani, președinte al R. Moldova, iar Partidul Socialiștilor, pe care l-a condus, este, de cinci ani, una dintre cele mai numeroase formațiuni parlamentare. În toată această perioadă, nici Igor Dodon, nici soția sa, prima doamnă Galina Dodon, nu au făcut achiziții de bunuri mobile sau imobile pe care să le înregistreze pe numele lor.

Paralel cu ascensiunea politică a lui Dodon și a socialiștilor, însă, oameni din anturajul prezidențial, în frunte cu fratele, cumnata, finii, nașii, cumătrii sau colegii de facultate ai cuplului Galina și Igor Dodon au dezvoltat și au fortificat afaceri și averi de milioane. De multe dintre acestea beneficiază, din plin, și familia prezidențială. Citește mai mult ...

 

 

 

    POLITICIANUL MARC TCACIUC ÎN VIZITĂ LA SOROCA

  În cadrul vizitei sale la Soroca, Mark Tkaciuk, a menționat că revine aici de fiecare dată ca acasă, deoarece de aici i se trag rădăcinile.

În republica Moldova a apărut un nou partid de stânga. Este vorba despre Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Mark Tkaciuk, membru al comitetului executiv al Partidului, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă, își propune „schimbarea în mod rapid și radical a întregului sistem de relații publice și rezolvarea intereselor sociale neinteresante altor partide.

 

 

 

    DEMISIA A DOI ȘEFI DE DIRECȚII, PROPUSE SPRE EXAMINARE ÎN CADRUL ȘEDINȚEI CONSILIULUI RAIONAL

  Astăzi, 12 decembrie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului raional Soroca. Inițial ordinea de zi a incus 39 de subiecte. Printre proiectele de decizii examinate și aprobate de aleșii locali a fost și aprobarea bugetului pentru anul 2020 în prima lectură și în lectura a doua.

Unul din subiectele care a trezit mai multe discuții a fost cel cu privire la demisia dnei Mușenco Anjela din funcția de șef al Direcției Învățământ. La acest proiect de decizii s-au expus mai mulți consilieri, alții având și mai multe întrebări, cât privește motivul demisiei, și dacă hotărârea este influențată politic. La insistența mai multor consilieri, în final doamna Mușenco și-a retras cererea de demisie.

 

 

    DOUĂ PROIECTE DE DECIZII PROPUSE SPRE EXAMINARE ÎN CADRUL ȘEDINȚEI CONSILIULUI RAIONAL SOROCA

  Astăzi, 2 decembrie, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Raional Soroca. În cadrul ședinței aleșii locali au examinat două subiecte. Primul a fost cu privire la modificarea și completarea Deciziei Consiliului Raional Soroca,, Cu privire la aprobarae programului de reparație și întreținere a drumurilor publice locale din raionul Soroca, pentru anul 2019”, subiect prezentat de Elena Mîțu, șefa Secției Construcții Gospodărie Comunală și Drumuri.

După mai multe întrebări, ambele proiecte de decizii au fost votate de consilieri. Următoarea ședință a consiliului raional va avea loc pe data de 12 decembrie la ora 10.00.

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md