BĂRBAT SALVAT DE POMPIERI, DINTR-UN INCENDIU

Un bărbat a fost salvat de pompieri dintr-un incendiu izbucnit în dimineața zilei de 12 ianuarie într-un apartament din orașul Soroca. Conform primelor informații apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:43. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că o cameră a unui apartament este cuprinsă de flăcări. Salvatorii au reușit să salveze din odaia cuprinsă de ardere un bărbat de 35 de ani. Acesta a fost evacuat din zona de risc, fiindu-i salvată viața.

Potrivit primelor cercetări efectuate de specialiști, incendiul ar fi izbucnit din cauza unei țigări nestinse. În urma arderii, au fost afectate bunurile materiale din interiorul unei odăi. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul nu s-a răspândit.

 

 

   O AMBULANȚĂ A ARS ÎN TOTALITATE LA VOLOAVE

În amiaza zilei de ieri, 10 ianuarie, o ambulanță ce aparţine serviciului Asistenţă Medicală Urgenţă Soroca, a ars. Incendiul a avut loc în satul Voloave, cînd ambulanța de model Wolksvagen T5 se întorcea de la o chemare.

Potrivit reprezentanților DSE Soroca, La locul incendiului s-a deplasat două autospeciale. La momentul sosirii acestora, ambulanţa era cuprinsă în întregime de flăcări, care au distrus rezervorul cu combustibil, ceea ce a dus la propagarea rapidă a incendiului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului se stabileşte.

 

 

   Anul 2019 a marcat negativ economia Republicii Moldova

Turbulențele politice, surpriza de modificare a ratei în politică monetară, creșterea îndatorării populației, diminuarea exporturilor și a remiterilor cetățenilor de după hotare,. Iar pe sfârșit de an cedarea controlul asupra Aeroportul Internațional Chișinău a plasat economia țării în plan negativ pentru anul 2019, susțin expertul IDIS Viitorul, Victor Ursu.

Victor Ursu mai susține că din acestea, dar și alte motive investitorii străini nu prea s-au înghesuit să vină în Republica Moldova.

 

 

   SALARIUL MEDIU LUNAR PE ECONOMIE, PROGNOZAT PENTRU ANUL 2020

Cabinetul de miniștri a examinat și aprobat un proiect ce propune stabilirea cuantumului salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2020 - în mărime de 7953 lei. Calculele au fost realizate în baza prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anii 2020-2022, estimate de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Totodată de la 1 ianuarie, salariile mai multor categorii de profesii vor fi majorate. Astfel, 17 763 de educatori (educație timpurie) – de la 5 104 lei la 6 083 de lei; 7 825 de învățători din învățământul general și profesional tehnic – de la 5 332,8 lei la 6 083 de lei; 2 979 de bucătari – de la 2 851 de lei la 3 388 de lei; 1 721 de bibliotecari – de la 3 432 de lei la 4 464 de lei; 1 228 de directori de instituții de educație timpurie, învățământ primar și gimnazial, categoria IV-a – de la 9 306 lei la 10 684 de lei; 501 pompieri – de la 5 436 de lei la 6 528 de lei; 460 de directori de liceu/instituții de învățământ cu profil tehnic, I-a categorie – de la 10 553 de lei la 11 877 de lei; 429 de primari de orașe, sate (comune) (cu 1 501 -3 500 de locuitori) – de la 8 505 de lei la 10 395 de lei.

 

 

    CELE MAI MICI PREȚURI SUNT LA AVANTAJ

  În preajma sărbătorilor de iarnă, magazinele și centrele comerciale din Soroca au dat start reducerilor de sărbători. Și în acest an cumpărătorii magazinului Avantaj, vor rămâne plăcut surprinși de o gamă largă de produse și oferetele avantajoase. Doar acum magazinul propune clienților săi, la electrocasnice. Televizoare, aragaze , frigidere, mașini de spălat, electrocasnice încorporabile, tehnică de mari și mici dimensiuni, aparate de uz casnic reduceri nelimitate, toate le puteți cumpăra și în credit, ușor și rapid.

Magazinul vă propune un asortiment larg de veselă, suvenire, tablouri,ceasuri și instrumente, Tot la magazinul Avantaj, Moș Crăciun își poate umple sacul cu cadouri pentru toată familia

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md