SERATA ANIVERSARĂ A TEATRULUI ”VENIAMIN APOSTOL”

  Prietenii teatrului ”V. Apostol” din Soroca, s-au întâlnit la Serata Aniversară a Teatrului, cu prilejul celor 10 ani de la fondare. Aici cei prezenți au avut parte de două ore de suflet, au audiat piese, au revăzut actorii, au urmărit secvențe din spectacole, trecând în revistă cronologia evenimentelor care au precedat aniversarea.

La eveniment au fost prezenți oaspeți din țară și de peste hotare, printre aceștia a fost compozitorul Rinat Kurmașev, care are o frumoasă colaborare cu Teatrul ”V. Apostol” și interpretul de operă venit din Milano, Artemy Nagy.

 

 

    LA SOROCA A FOST LANSAT FILMUL “CETATEA SOROCA, CĂLĂTORIE ÎN TIMP”

  Generația tânără trebuie să cunoască istoria și tradițiile militare. Acesta a fost mesajul adus astăzi în cadrul lansării filmului promoțional Cetatea Soroca, călătorie în timp, de către autorul acestuia Simion Carp. Evenimentul a avut loc în sala de la Colț a Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca.

Lansarea filmului este prilejuită aniversării a 520 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii Soroca (iunie 1499). Atât genericul filmului, cât şi conţinutul acestuia amintesc despre gloriosul domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt.

 

 

    UN APARTAMENT PENTRU 4 BENEFICIARI AI INTERNATULUI DIN BĂDICENI

  După ce în ultimii ani, mai mulți beneficiari ai Centrului de plasament pentru persoane cu dizabilități din s. Bădiceni s-au bucurat de serviciu social pentru persoanele cu dizabilități mintale „Casa Comunitară”, acum alte patru persoane din aceeași instituție au casa lor. În acest context, astăzi a fost inaugurată locuința protejată în municipiul Soroca.

În această locuință protejată vor activa 2 persoane, care se vor afla alături de beneficiari timp de 12 ore în fiecare zi, atâta timp pînă aceștia vor dezvolta deprinderi de a trăi independent.

 

 

    AU FOST ALEȘI VICEPRIMARII MUNICIPIULUI SOROCA

  Astăzi, 5 decembrie, a avut loc ședința extraordinară a consiliului municipal Soroca. Printre proiectele de decizii s-au regăsit și subiectele cu privire la alegerea viceprimarilor municipiului. Astfel, după mai multe discuții contradictorii, la propunerea primarului au fost aleși 3 viceprimari. Primul viceprimar a fost ales Valerii Ghimpu, în funcția de viceprimar pe probleme de infrastructură al municipiului Soroca,

În funcția de viceprimar pe probleme economice a fost aleasă Elena Focșa. Viceprimar pe probleme sociale, educație și cultură a fost aleasă Ana Ojog.

 

 

    TEATRUL „B.P.HAȘDEU” DIN OR. CAHUL LA SO0ROCAA

  Astăzi, 4 decembrie, Teatrul „VENIAMIN APOSTOL” găzduiește Teatrul „B.P.Hașdeu” din or. Cahul, cu două spectacole, în prima parte a zilei copiii au fost spectatorii piesei „Amnarul fermecat”, iar la ora 17.30, este prezentat spectacolul „Doi+Unu și un Cal”, pentru adulți.

Director Teatrul „B.P.Hașdeu” Din Or. Cahul, susține că vine la Soroca ca acasă, deoarece aici și-a făcut studiile, iar regretatul VENIAMIN APOSTOL, i-a fost profesor.

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md