RAIONUL SOROCA ARE UN NOU PREȘEDINTE - VEACESLAV RUSNAC (PSRM)!

  Astăzi, 21 noiembrie 2019, în cadrul ședinței Consiliului raional Soroca, a fost ales președintele raionului Soroca. Astfel cu 26 de voturi din 33, în această funcția a fost ales candidatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, VEACESLAV RUSNAC.

E de menționat faptul că la această funcție a fost înaintat un singur candidat, care a fost susținut și de consilierii din partidul democrat, cum și-au argumentat democrații opțiunea ne-a comunicat chiar, ex-președintele raionului Ghenadie Muntean.

 

 

    A AVUT LOC ȘEDINȚA DE CONSTITUIRE A CONSILIULUI MUNICIPAL SOROCA

  Astăzi, 20 noiembrie, s-a desfășurat prima ședință a consiliului municipal Soroca, în componență nouă! Lucrările primei şedinţe au fost conduse de către consiliera Ana Postolati, asistată de consilierele Verginia Pasincovschi și Ana Maxim.

Pe ordinea de zi a consiliului orășenesc s-au regăsIt subiectele cu privire la validarea mandatului primarului orașului Soroca și validarea mandatelor de consilier în Consiliul orășenesc. În acest sens, președintele consiliului electoral de circumscripție Soroca, nr.29/1, a dat citire Hotărârei Judecătorești care confirmă legalitatea alegerilor din 20.10.2019 precum și instituirea oficială a primarului cât și a consilierilor în funcție, Astfel, Conform tradiției, consilierilor le-au fost înmânate legitimațiile.

 

 

    Slusari: Solicităm ca actuala guvernare să continuie investigarea furtului miliardului

  Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a susținut o conferință de presă. Acesta a cerut actualei guvernări să continuie investigarea furtului miliardului.

La fel, Slusari s-a referit și la declarațiile noului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, potrivit cărora motive pentru anularea concursului pentru preselectarea candidatului la funcția de procuror general nu au existat.

 

 

    ASTĂZI A FOST CONSTITUIT CONSILIUL RAIONAL SOROCA

  Astăzi, 15 noiembrie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului raional Soroca, unde s-au prezentat toți cei 33 de consilieri. Ședința a fost prezidată de Mihail Popovschi, asistat de cel mai tânăr consilier Mihail Ojog. Aici, Stela Zabrian, Șefa Comisiei Electorale De Circ. 29 Soroca, a adus la cunoştinţă celor prezenți hotărîrea privind atribuirea mandatelor de consilier, înmînând totodată legitimaţiile.

Un alt subiect a fost iniţierea constituirii fracţiunilor și a blocurilor.Astfel , în Consiliul raional Soroca au fost formate 4 fracțiuni: - Fracțiunea PSRM -12 consilieri - Fracțiunea PD – 8 consilieri - Fracțiunea Pentru ținutul Sorocean – 3 consilieri - Fracțiunea Blocului Acum – 5 consilieri Totodată s-a propus constituirea comisiilor consultative de specialitate, 4 la număr. – Comisia pentru întrebări juridice și administraţie publică – 7 consilieri; – Comisia pentru buget, finanțe și administrarea patrimoniului- 15 consilieri, - Comisia pentru dezvoltarea economică a infrastructurii, amenajarea teritoriului și protecția mediului-9 consilieri, - Comisia pentru dezvoltarea social-culturală sport și tineret- 7 consilieri. La sfârșitul ședinței consilierul Iurie Tănase a dat citire unei declarații semnate de un grup de consilieri.

 

 

    învestirea Guvernului Chicu de către Parlamentul Republicii Moldova și primele declarații în fața presei.

  Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

După învestirea Guvernului Chicu de către Parlamentul Republicii Moldova, noul premier a făcut primele declarații în fața presei. El a vorbit jurnaliștilor despre prioritățile noului Guvern și a declarat că, mai întâi de toate, va elabora împreună cu echipa, proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md