TOAMNA DE AUR LA ȘEPTELICI

Lucrările de recoltare sunt în toi și la SRL SORAGROVIS din s. Șeptelici, r-nul Soroca. Muncitorii împărțiți în câteva brigăzi lucrează de cu zor și până seara. În livadă se culeg merele, unul mai frumos și mai aromat ca altul.

 

Verzi, galbene sau roșii unul câte unul, merele sunt culese cu atenție de către muncitori, doar că potrivit proprietarului, toate acestea merg la suc.

VALERIU IVANOV, SRL Sor Agrovis: ”Roada este foarte bună, avem 25 t la ha, o dăm toată cu un leu 40 bani la suc. Avem frigider, camerele sunt practice pline dar nu avem realizare. Noi avem o investiție până la 40 de mii de lei și în schimb dăm mărul la suc, nu scoatem nici cheltuielile ce le facem . Angajăm și lucrători, culesul, transportul suntem în pierderi mari”.

Proprietarul spune că în anii precedenți realiza merele în Rusia, anul acesta nu știe ce va face cu ele.

VALERIU IVANOV, SRL Sor Agrovis:”Noi avem frigidere, punem cel mai frumos măr la frigider, poate conducerea țării a face ceva să le putem duce de câte ori am hotărât să vindem producția europenilor, nu am reușit. Cerințele sunt mar ce ține de ambalare, calitatea este bună ducem”.

Tot în câmp am prins și combinele la recoltarea floarea soarelui. Cu toate că aveau așteptări mari, din cauza polinizării reduse, roada a avut de suferit.

Lucrările de recoltare la Șeptelici vor fi finalizate cu strângerea porumbului. Proprietarul zice că roada pare a fi una frumoasă. SRL AGROVIS se mândrește cu 100 de ha de livezi de măr, 16 ha de legume, 200 de ha de porumb și 450 ha de floarea soarelui.

Forma de logare

Сейчас на сайте 31 гость и нет пользователей