Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

ȘEDINȚA ORDINARĂ A CONSILIULUI MUNICIPAL SOROCA

Astăzi, 5 mai consilierii municipali s-au convocat în ședință ordinară. Pentru început primarul municipiului a oferit diplome voluntarii soroceni pentru activitatea desfășurată pe timp de pandemie. Ulterior Lilia Pilipețchi a ținut să vină cu o precizare pentru consilieri.

 

 

CINE ȘI CUM A CÂȘTIGAT CONCURSUL PENTRU FUNCŢIA DE DIRECTOR AL СЕNTRULUI “ÎMPREUNĂ” DIN RUBLENIȚA ?

Astăzi a avut loc desfăşurarea concursului la funcţia vacanta de director al Сеntrului Соmunitаr Multifuncțional ÎMPREUNĂ din comuna Rublenița. La concurs au fost admise două candidate, Galina Ursachi și Tatiana Mînzat.

 

 

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. Luări de cuvânt.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe data de 1 noiembrie. Proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei scrutinului prezidenția a fost votat în ședința de joi, 21 mai, a Parlamentului. Procedura de dezbateri în Parlament a ridicat un val de critici din partea opoziției.

 

 

CONFLICT ÎNTRE UN CONSILIER DIN ZASTÂNCA ȘI PRIMARUL LOCALITĂȚII

Un consilier local din partea PSRM din satul Zastânca, susține că a fost urmărit și agresat de primarul localității, membru PDM. Cazul a avut loc ieri, 5 mai, în jurul orei 16:30, comunică Știri.md

Consilierul local, Vasile Mîțu, a declarat că primarul satului, Pavel Covalciuc l-a amenințat de mai multe ori, însă ieri l-a urmărit cu mașina, după care l-a agresat fizic.

 

Președinta CC informează instituțiile europene despre situația „extrem de complicată”

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, s-a adresat Comisiei de la Veneția, Parlamentului European, Consiliului Europei și întregului corp diplomatic acreditat în Moldova, menționând că actualmente, „se atestă o situație extrem de complicată, de natură să afecteze activitatea Curții Constituționale a Republicii Moldova”

Potrivit președintei Curții Constituționale, situația tensionată, creată artificial în jurul instanței, afectează funcționalitatea statului de drept în Moldova. Domnica Manole a dat asigurări că judecătorii Curții vor activa în strictă conformitate cu Constituția și vor rămâne la fel de imparțiali în pronunțarea deciziilor, indiferent de presiunile asupra lor.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md