Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

                OFERTE DE SĂRBĂTORI LA MAGAZINUL DE FRUCTE ȘI LEGUME

Magazinul de fructe și legume din centrul mun. Soroca își așteaptă cumpărătorii, de sărbători, pentru cei mai fideli, proprietarii magazinului oferă și cadouri. Oamenii au ramas plăcut surprinși de acest gest și spun că sunt satisfăcuți de calitatea produselor și prestarea serviciilor la un nivel înalt.

 

O treime din consumul de energie electrică din Europa provine din surse regenerabile. Ce are de învățat Republica Moldova?

Republica Moldova are multe de învățat de la țări europene precum Austria, Suedia, Danemarca sau Letonia cum să gestioneze sursele de energie regenerabile în așa fel ca beneficiarii finali, cetățenii, să se bucure de avantajele energiei ieftine și ecologice. Dacă țara noastră este total dependentă de resursele energetice din import, unele state membre UE au profitat din plin de resursele oferite de natură: vântul, apa, soarele sau resturile vegetale.

Europa optează pentru energia naturii

Țările situate în nordul bătrânului continent produc energie din vânt și apă, iar țările mai călduroase profită din plin de lumina soarelui pentru a micșora cheltuielile de întreținere. Datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat) arată că aproape o treime (32%) din totalul energiei electrice consumate în Europa în anul în 2018 a provenit din surse regenerabile, fiind remarcată o creștere ușoară de la 31% în anul 2017. Energia eoliană (produsă de vânt) și energia produsă de hidrocentrale au contribuit fiecare cu câte o treime din energia electrică totală provenită din surse regenerabile în 2018. Energia solară (12%), biocombustibili solizi (10%) și alte surse regenerabile (9%) sunt alte bogății ale naturii care au fost valorificate de unele state europene

 

  BNM spune că prețurile se duc în jos, iar FMI îi dă din deget

Banca Națională prognozează diminuarea inflației și a redus rata de politică monetară la minimul istoric de 5,5% și spune că relaxarea politicii monetare va depinde preponderent de situația macroeconomică curentă. Însă FMI afirmă că decizia respectivă a fost luată prematur ca urmare a riscurilor privind politica bugetară, constată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, jurnalistul Victor Ursu.

 

   BĂRBAT SALVAT DE POMPIERI, DINTR-UN INCENDIU

Un bărbat a fost salvat de pompieri dintr-un incendiu izbucnit în dimineața zilei de 12 ianuarie într-un apartament din orașul Soroca. Conform primelor informații apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:43. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că o cameră a unui apartament este cuprinsă de flăcări. Salvatorii au reușit să salveze din odaia cuprinsă de ardere un bărbat de 35 de ani. Acesta a fost evacuat din zona de risc, fiindu-i salvată viața.

Potrivit primelor cercetări efectuate de specialiști, incendiul ar fi izbucnit din cauza unei țigări nestinse. În urma arderii, au fost afectate bunurile materiale din interiorul unei odăi. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul nu s-a răspândit.

 

 

   O AMBULANȚĂ A ARS ÎN TOTALITATE LA VOLOAVE

În amiaza zilei de ieri, 10 ianuarie, o ambulanță ce aparţine serviciului Asistenţă Medicală Urgenţă Soroca, a ars. Incendiul a avut loc în satul Voloave, cînd ambulanța de model Wolksvagen T5 se întorcea de la o chemare.

Potrivit reprezentanților DSE Soroca, La locul incendiului s-a deplasat două autospeciale. La momentul sosirii acestora, ambulanţa era cuprinsă în întregime de flăcări, care au distrus rezervorul cu combustibil, ceea ce a dus la propagarea rapidă a incendiului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului se stabileşte.

 

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 157 гостей и нет пользователей