Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

              TRASEUL SOROCA-OTACI CA DUPĂ RĂZBOI

Unul dintre cele mai distruse drumuri din țară, traseul Soroca-Otaci, continuă să arate ca după război. Șoferii sunt nevoiţi să îndure disconfortul deplasărilor, dar şi cheltuielile anuale pentru reparaţiile automobilelor.

 

 

 

              ACȚIUNE DE SALUBRIZARE AMÂNATĂ

Pe 18 septembrie în toată lumea este marcată Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei. Reprezentanții comitetului sub-bazinal Naslavcea-Vasilcă, Consiliul Raional Sorica, primăria mun. Soroca și Eco-Sor și-au propus să organizeze în această zi o acțiune de salubrizare a cheiului r. Nistru pe teritoriul orașului Soroca. La apel au reacționat mai mulți soroceni doar că ploaia le-a zădărnicit toate planurile.

 

 

 

              CONSILIUL RAIONAL SOROCA ÎMPREUNĂ CU PRIMĂRIA MUN. SOROCA ȘI ONG-UL ECO-SOR, VĂ INVITĂ LA SALUBRIZAREA MALULUI NISTRU ÎN OR. SOROCA

Consiliul raional Soroca împreună cu Primăria mun. Soroca și ONG-ul ECO-SOR, organizează la data de 18 septembrie 2021 o activitate de voluntariat cu scopul solubrizării malului râului Nistru, începând de la Soroca-Nouă pe chei, în jos.

 

 

 

              CAȘTANII DIN SOROCA SUNT ÎN PERICOL

Specialiștii bat alarma, în 3 ani riscăm să rămînem fără caștani. Asta în cazul în care nu vor fi luate măsuri promte în salvarea acestor copaci. Deja de cîțiva ani, caștanii și de la Soroca înfloresc și toamna. Oamenii le admiră și au opinii împărțite referitor la acest fenomen.

 

 

 

              ROADĂ BOGATĂ, PREȚURI MICI

Roadă bogată, prețuri mici. Producătorii agricoli bat alarma și se plîng că deși recolta este bogată, prețul de vânzare a fructelor este unul de nimic. Ghenadie Muntean din s. Rublenița, r-nul Soroca are o livadă de prune care se întinde pe 16 hectare. Producătorul spune că prețul fructelor a scăzut drastic, pruna este vîndută la fabrica de conserve din Soroca cu 3 lei.

 

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 128 гостей и нет пользователей