Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

POMPIERII INSTRUIESC AGRICULTORII ÎN CÂMPURI

În această perioadă în gospodăriile agricole agenții economici și-au adunat eforturile, tehnica agricolă, și plugarii au ieșit la seceriș, aceasta fiind cea mai așteptată perioadă a anului. În condițiile în care temperaturile sunt foarte înalte pe întreg teritoriul țării, pompierii merg pe câmpuri, acolo unde agricultorii recoltează roada pentru a verifica respectarea normelor anti incendiare la recoltarea cerealelor. Astfel, pentru a preveni eventuale incendii muncitorii de pe câmpuri sunt instruiți cum să acționeze în caz de incendii, iar tehnica agricolă este verificată.

 

 

Pentru sistemele moderne de iluminare stradală, orașele Ocnița și Cantemir au câștigat un premiu european pentru energie durabilă

Recent, două orașe din țară, unul de la nord – Ocnița, și altul de la sud – Cantemir, au fost decernate cu Premiul Uniunii Europene pentru energie durabilă. Cu bani europeni, în cele două urbe s-au achiziționat corpuri de iluminat cu un consum mai eficient de energie prin alegerea lămpilor de tip LED, au fost schimbate reţelele de cablu şi au fost instalate sisteme inteligente de monitorizare și gestionare la distanță. Ambele orașe sunt semnatare ale inițiativei europene „Convenția Primarilor privind Clima și Energia”.

Premiul UE pentru Energie Durabilă în Parteneriatul Estic a fost oferit proiectului european  de modernizare a iluminatului stradal, realizat în Republica Moldova în orașele Ocnița și Cantemir, intitulat „Undă verde, Moldova!”. Pe locul doi în competiția celor mai bune proiecte de utilizare a energiei durabile s-a situat un proiect implementat în Armenia, iar pe locul trei – unul din Georgia.

 

 

A treia tentativă a Guvernului

A treia tentativă a Guvernului de a prezenta angajarea răspunderii în fața Parlamentului, pentru mai multe proiecte de legi, a eșuat. Ședința în plen, stabilită pentru astăzi, 6 iulie, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md