Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

ENERGIE REGENERABILĂ LA NIVEL LOCAL

Republica Moldova are multe de învățat de la țări europene precum Austria, Suedia, Danemarca sau Letonia cum să gestioneze sursele de energie regenerabile în așa fel ca beneficiarii finali, cetățenii, să se bucure de avantajele energiei ieftine și ecologice. Datele Oficiului European pentru Statistică arată că aproape o treime din totalul energiei electrice consumate în Europa în anul în 2018 a provenit din surse regenerabile.

 

 

DRUMUL SOROCA-OTACI, UITAT DE AUTORITĂȚI

După mai multe articole publicate în presă, proteste ale oamenilor nemulțumiți de situația creată, Drumul Soroca-Otaci, rămâne într-o situație deplorabilă. Zilnic, mai mulți șoferi care circulă pe această porțiune de drum, se ciocnesc cu diferite probleme tehnice ale unităților de transport. Gropile, defecțiunile automobilelor, praful ridicat de mașini sunt problemele care nu au dispărut, ba din contra, situația se agravează pe z ice trece. Deși, mai sunt efectuate lucrări de întreținere a drumului, iar gropile sunt pe alocuri acoperite, aceasta nu rezolvă situația.

 

 

ELEVII LICEULUI “CONSTANTIN STERE” ȘI-AU LUAT ADIO DE LA ȘCOALĂ !

Elevii liceului “Constantin Stere” din Soroca și-au luat adio de la școală. În acest an, din cauza pandemiei ultimul sunet a răsunat online. Administrația instituției, elevii, profesorii și părinții au pregătit un program special adaptat situației și au organizat ultimul sunet, respectînd distanța socială.

 

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md