Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

SITUAȚIA COVID 19 ÎN SATUL BADICENI

Cifra persoanelor infectate cu noul coronavirus din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni este în creștere în ultimele zile. Dacă ieri numărul persoanelor infectate în această localitate era 97, astăzi deja bilanțul se ridică la 123. Potrivit șefului centrului de sănătate din localitate din numărul total de persoane infectate în cadrul centrului, circa 30 sunt angajați, din aceștia 25 se tratează la domiciliu.

 

Pentru că centrul de plasament se află în afara localității, pericolul de infectare în rândul sătenilor poate fi redus, dacă localnicii care au fost în focar vor efectua testele, iar cele care au intrat în contact cu persoanele suspecte vor fi examinate de medici. Sunt însă și persoane care nu doresc să efectueze testele.

Primarul mai susține că, localitatea ar putea intra în carantină. La moment însă situația este monitorizată de autorități și polițist.

Atât medicii, cât și autoritățile locale îndeamnă oamenii din localitate să respecte regulile de prevenire și răspândire a infecției, dar și să se atârne mai serios de situația create în localitate.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare