Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

MUZEUL DIN SOROCA DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUZEELOR

La 18 mai este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, În contextul pandemiei de COVID-19, până nu demult instituţiile culturale au fost închise, acum, odată cu relaxarea treptată a restricţiilor, muzeul din Soroca și-a reluat activitatea, urmând noile reguli de protecție.

 

În perioada de carantină, angajații muzeului din Soroca, au continuat să lucreze. În acest răstimp una din activități a fost prelucrarea fotografiilor.Potrivit directorului muzeului în istoria muzeului vor rămâne peste ani și fotografii din perioada de pandemie.

Muzeul de Istorie și Etnografie păstrează o varietate de obiecte valoroase, iar fiecare obiect își are valoarea în istoria sa. Fiecare exponat înseamnă ceva aparte și de cele mai multe ori povestește despre timpurile trecute și viața oamenilor de atunci. Muzeul din Soroca are și o colecție bogată de covoare, iar la acest capitol, directorul muzeului a ținut să povestească o istorioară care la marcat mult.

Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită în 1977, la inițiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, fiind marcată anual pe 18 mai.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare