Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

                CU O GUNOIȘTE NEAUTORIZATĂ MAI PUȚIN

Încă o gunoiște neautorizată din municipiul Soroca a fost lichidată. În rezultatul unui reportaj, realizat de SorTV, la sfârșitul lunii decembrie, privind gunoiștea neaurorizată din Dealul Romilor, s-au sesizat mai multe surse media locale, dar și naționale, mai mult, primăria municipiului și DGLC au decis să ia măsuri mai aspre privind aruncarea deșeurilor în această zonă. Astăzi de aici, au fost evacuate mai multe mașini de gunoi, au fost instalate tomberoane și chiar au fost încheiate primele contracte cu localnicii. La lucrările de acumulare a deșeurilor, au participat mai mulți romi, care primesc ajutoare sociale și lucrează în folosul comunității.

 

Anterior, pe parcursul ultimului an, primăria municipiului Soroca a intervenit de mai multe ori în această regiune pentru a discuta cu cetățenii privind necesitatea încheierii contractelor de evacuare a gunoiului, însă, aceștia refuzau de fiecare dată.

Cantitatea de gunoi evacuată zilnic din oraș, depășește de 3 ori norma zilnică, conform contractelor încheiate de soroceni.

Potrivit reprezentanților DGLC pe parcursul anului trecut de pe teritoriul municipiului au fost lichidate 7 gunoiști neautorizate și transportate în jur de 3 mii metri cubi de deșeuri. Pentru evacuarea gunoiului primăria Soroca a cheltuit circa 200 mii de lei.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare