Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

              COMEMORAREA VICTIMELOR CATASTROFEI NUCLEARE DE LA CERNOBÎL

Astăzi, 26 aprilie, la Soroca au fost comemorate victimele catastrofei de la Cernobîl, fiind depuse flori și efectuate salve. Evenimentul a avut loc la Monumentul participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, edificat anul trecut la Soroca. Aici au participat autoritățile raionale și municcipale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din teritoriu și veterani.

 

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost unul major, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, a avut loc o explozie reactorul nr. 4 a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

Potrivit datelor oficiale, explozia produsă a dus la dispersarea a circa 200 de tone de materiale radioactive, echivalentul a 500 de bombe atomice similare celei folosite la Hiroshima.

Conform datelor oficiale, la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl au participat peste 3 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Ziua comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl, a fost instituită pentru a omagia eroismul cetățenilor, participanţi la lichidarea consecinţelor dezastrului provocat de tragicul accident, ce a avut loc 35 de ani în urmă, la Centrala Atomo-Electrică din oraşul Cernobîl, Ucraina

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 217 гостей и нет пользователей