Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

              A FOST LANSAT STUDIUL DE FEZABILITATE PENTRU STAȚIA DE EPURARE DIN SOROCA

Astăzi, 13 mai, la Soroca a avut loc evenimentul de lansare a Studiului de fezabilitate pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca. Aici au participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, deputata Alla Pilipețcaia, directorul de proiect al companiei care urmează să efectueze lucrările și autoritățile locale.

 

 Compania franceză SEURECA face parte din grupul VEOLIA (lider mondial în furnizarea serviciilor de apă, de energie şi de salubritate) și are experiență vastă în sector, fiind recunoscută pentru proiectarea soluțiilor adaptate provocărilor actuale în domeniul mediului. 

În baza rezultatelor Studiului de Fezabilitate, în etapa ulterioară va fi elaborat proiectul tehnic, după care vor demara lucrările de construcție a stației de epurare. Proiectul prevede și contribuția autorităților administrației publice locale.

Studiul de fezabilitate va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor de canalizare, sanitația și gestionarea  apelor uzate în mun. Soroca. Până în luna august a anului curent, experții francezi vor prezenta cele mai optime soluții și măsurile necesare pentru îmbunătățirea serviciilor menționate și a mediului înconjurător în regiune.

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 170 гостей и нет пользователей