Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

              STARE DE URGENȚĂ ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ LA NIVEL NAȚIONA

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNSP) a declarat stare de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie, până pe 30 octombrie 2021. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, Ala Nemerenco, într-un briefing de presă.

 

Persoanele care au 18 ani și mai mult vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum: spectacole, concerte, festivaluri, dar și la evenimentele care au loc în spații închise, precum: cluburile de noapte, ringurile de dans, teatrele, cinematografele, sălile de concerte și alte evenimente, în baza certificatului de vaccinare contra COVID-19 cu imunizarea completă pe suport de hârtie sau digital, valabil după 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Accesul va mai fi permis dacă persoana deține fie un rezultat negativ la COVID-19 PCR, nu mai vechi de 72 de ore, rezultatul negativ certificat al unui test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, pe suport de hârtie sau digital, sau o concluzie medicală confirmativă în cazul persoanei care a suportat COVID-19 în ultimele 6 luni, sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor valabil 90 de zile.

Decizia a fost adoptată în bazat notei informative prezentată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care a constatat că evoluția procesului epidemic prin infecția COVID-19, poartă actualmente, un caracter ascendent, cu tendință de agravare continua, în special în perioada ultimelor patru săptămâni. A crescut numărul de cazuri noi. Sunt multe raioane unde se înregistrează o creștere bruscă a incidenței maladiei.

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 139 гостей и нет пользователей