Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

              AMENZILE POT OPRI ARUNCAREA GUNOIULUI LA ÎNTÂMPLARE

Muncitorii de la Direcția Gospodăriei Locativ-comunale muncesc zilnic pentru a evacua gunoiștile neautorizate.Vă oferim imagini care sunt scârboase și devin obișnuite pentru soroceni, mai ales pentru cei care le fac.

 

ADRIAN RUSU, administrator DGLC:”S-a neutralizat 7 puncte de acumulare a deșeurilor neautorizate, acum persoanele se conformează și duc gunoiul la punctele autorizate.”

Lichidarea acestor 7 puncte de acumulare a deșeurilor neautorizate a inclus și sancționări a persoanelor ce au fost prinse cum aruncă gunoiul la nimereală.

IURIE VASILACHE, șef adjunct al IP Soroca pe securitate publică: ”Angajații inspectoratului intervin prompt, acumulează materialele și expediază inspecției pentru protecția mediului Soroca, iar ei deja sancționează persoanele vinovate conform codului contravențional.”

Potrivit reprezentanților de la inspecția protecției mediului doar în ultimele 3 luni au fost întocmite 12 procese verbale.

VALENTINA RUSU, șefa Inspecției Protecția Mediului Soroca: ”Conform art. 38 și 23 este clar stipulat că se interzice depozitarea deșeurilor în locuri neatorizate, stocarea și arderea acestora. se sancționează la persoane fizice cu amenda de la 12-24 u.c., iar juridice de la 6 -9 2.00 mii de lei. Dacă să vorbim de trimestru 3, avem întocmite 12 procese verbale și amenda 7 mii 500 3.09 de lei.”

Sancționări sunt prevăzute de către legislație și pentru cei care dau foc atît deșeurilor cît și vegetației.

Pentru ca orașul să fie curat au fost suplinite numărului punctelor de acumulare, așadar dacă pînă acum în Soroca erau 360 de tomberoane, astăzi sunt 560.Costul serviciilor de evacuare a deșeurilor în Soroca, este de 16 lei și 59 de bani pentru o persoană fizică și 212 lei pentru cea juridică.

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 135 гостей и нет пользователей