Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               NICĂ A LUI ȘTEFAN A PETREI ÎN VIZITĂ LA SOROCA

Mai aproape de creația lui Ion Creangă. Elevi ai claselor a IV-a și a V-a din circa 20 de instituții de învățământ din raion au participat la activitatea "Nică a lui Ștefan a Petrei în vizită la Soroca", organizată de Direcţia Învăţământ în parteneriat cu Teatrul ,,Veniamin Apostol”. Aici, elevii au vizionat un filmuleț video cu spectacolul "Amintiri din copilărie ", realizat de actorii studioului Cortina, a teatrului "Veniamin Apostol" din Soroca.

 

ulterior copiii au participat la o Victorină literară-online, cu întrebări din spectacolul vizionat şi un dialog activ între clasele de elevi şi tinerii actori care au interpretat rolurile lui nică, mama lui nică, tata și Popa Oşlobanu,, împreună cu directorul artistic al teatrului ,,Veniamin Apostol” din Soroca, Petre Popa.

Tinerii actori au precizat că dialogul cu spectatorii este o nouă experiență pentru ei.

Activitatea se desfășoară în trei etape. În cea de-a treia etapă fiecare echipă înscrisă, trebuie să realizeze un produs video de exemplu : • ,,Ion Creangă la mine în localitate”- interviu cu oamenii din localitatea. • ,,Eu sunt…”- identificarea după numele tatălui şi al bunicului. • ,,Dacă aş fi prieten cu Nică,’’ sau • Organizarea unui joc din copilăria lui Nică, Activitatea este organizată în cadrul Zilelor Ion Creangă.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare