Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               DE ZIUA POETULUI GR. VIERU...

Flori, poezii, cântce și aminitri toate acestea în semn de omagiu au fost aduse astăzi, la Soroca, poetului Gr. Vieru, care și-ar fi sărbătorit aniversarea celor 86 de ani. Autorități, oameni de cultură, elevi și profesori și simpli cetățeni, admiratori ai creației vierene au venit la bustul poetului din parcul „M. Eminescu”.

 

Vieru a fost și va rămâne poetul tuturor vârstelor. Mama, Limba, Patria, Neamul și Dragostea sunt cele mai cunoscute teme din opera poetului. Sorocenii spun că poeziile lui Gr. Vieru trebuie studiate neîncetat, pentru că ele sunt lecții de viață.

Poeziile vierene sunt cele care inspiră, care dau speranțe și care fac sufletul să tresară, multe dintre acestea au devnit și cântece.Poetul Gr. Vieru s-a născut la 14 februarie, 1935 și adecedat în anul 2009, în urma unui tragic accident de circulație. Debuteaza cu poezie in vremea studentiei, primul volum de versuri, intitulat sugestiv Alarma. Scrie multa poezie pentru copii, de asemenea este publicist, prozator, eseist, realizator de manuale scolare. Opera sa poetică a fost tradusă în mai multe limbi. La sfârșitul anilor '80, Grigore Vieru se găsește în prima linie a Mișcării de Eliberare Națională din Basarabia. Vieru este unul dintre fondatorii Frontului Popular din Moldova și se află printre organizatorii și conducătorii Marii Adunări Naționale din 27 august 1989.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare