Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

Conducerea Partidului Democrat și cea a Partidului Socialiștilor a participat luni seara, 17 februarie, la o ședință comună cu președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Într-un comunicat de presă al Parlamentului se menționează că părțile au convenit asupra mai multor măsuri care să contribuie în viitor la o și mai eficientă conlucrare instituțională, iar „platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice”, transmite IPN.


În comunicat se precizează că, la etapa când a fost trimis în judecată, dosarul a fost repartizat aleatoriu unui judecător, care a și dispus ședința preliminară. Astfel, toate cererile și demersurile pe caz urmau să fie adresate instanței prin intermediul judecătorului dat. Însă vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru, neavând calitatea de președinte de instanță, așa cum cere legea, a examinat cererea unui avocat al lui Viorel Morari și a dispus formarea unui complet din trei judecători, unde a intrat judecătorul repartizat aleatoriu și alți doi, despre care Procuratura spune că ar fi fost stabiliți discreționar.

Președintele țării, Igor Dodon, a menționat „importanța acestei conlucrări, fără precedent în ultimii ani, între cele trei instituții ale statului, salutând faptul că reprezentanții acestor instituții pot sta în sfârșit la aceeași masă de lucru și pot avea o agendă comună bazată pe prioritățile moldovenilor”. Șeful statului a făcut o trecere în revistă a inițiativelor sociale deja lansate și a cerut Guvernului să urgenteze implementarea lor.

Prim-ministrul Ion Chicu a prezentat o situație privind principalele direcții spre care Guvernul își orientează activitatea, acestea vizează situația social economică, în mod special îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, creșterea siguranței cetățenilor etc.

Liderii PSRM și PDM au avut un schimb de opinii cu premierul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului, dar au cerut și o cât mai bună adaptare a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor. În comunicat se mai spune că sprijinul PDM și PSRM pentru actualul executiv este bazat pe platformă socială în care au fost unite principalele priorități ale cetățenilor, nu pe una politică.

Fracțiunea PDM a propus realizarea în comun de către Guvern și Parlament a unui plan de dezvoltare a țării pe următorii ani, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Președintele PDM, Pavel Filip, a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze o direcție de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 230 гостей и нет пользователей