Preț nou, condiții vechi, speranțe spre calitate

Preț nou, condiții vechi, speranțe spre calitate., - cam așa se poate de caracterizat situația transportului public din Soroca.

 

  Agentul economic care deservește rutele „7” și „3” din municipiu, s-a răzgândit. Vasile Maxim, spune că astăzi și-a retras cererea de la Primăria Soroca , în care menționa că rutele, nu vor mai fi deservite.

  VASILE MAXIM, TRANSPORTATOR: ”Ca să nu rămână șoferii fără serviciu, am mers la întâmpinarea colectivului și am retras cererea dar cu respectarea următoarelor cerințe, să fie mașinile curate. Ei au fost de acord să muncească pentru populație, sperăm să fie bine.”

  Din 1 aprilie, o călătorie cu transportul public la Soroca, costă 5 lei. Prețul a fost majorat la cererea transportatorilor, care înregistrau pierderi și riscau să falimenteze. Noul tarif prevede și unele cerințe pentru șoferi.

  VLADIMIR CALDARE,SPECIALIST PRINCIPAL ”Orașul este deservit de trei operatori, iar numărul de mașini ajunge la 50. În Decizie, este stipulat că șoferii trebuie să facă ordine în transport.Totodată la stații va fi plasat programul de activitate a transportului , care va circula de la 6.00-22.00.”

  Specialistul de la primărie, mai spune că după pandemie mulți șoferi au plecat și că acum nu prea are cine să lucreze.

  VLADIMIR CALDARE,SPECIALIST PRINCIPAL:”Dificitul de specialiști, timp de 2 ani, mulți șoferi au plecat , iar noi am rămas cu cei care sunt.”

  Odată ce s-a majorat de la 3 la 5 lei, prețul pentru o călătoriei, sorocenii spun că au avut alte așteptări.” Nu am văzut nici o schimbare, decât prețul de 5 lei.

  În municipiul Soroca circulă circa 50 de microbuze.

Forma de logare

Сейчас на сайте 61 гость и нет пользователей