Continuă ajutoarele pentru refugiați

Continuă ajutoarele pentru refugiații din Ucraina, găzduiți la centrul de plasament din Volovița, raionul Soroca. De această dată, spriginul a venit din partea reprezentanților unei instituții bancare din Soroca.

 

  ANA PEREVAZNIUC,DIRECTOR LA INSTITUȚIA BANCCARĂ DIN SOROCA:” ......banca noastră nu este indiferentă și din start suntem alături de ei și ajutăm cu ce putem. Este vorba de tehnică, produse alimentare și de igienă.”

  Conducerea raionului spune că LA moment refugiații nu duc lipsă de nimic.

  VEACESLAV RUSNAC, PREȘEDINTE RAIONUL SOROCA:” La tabăra de odihnă ”La dumbrava” sunt cazați 29 de refugiați, care sunt alimentați de 3 ori pe zi. Grație adresării noastre a fost donat un frigider și o mașină de spălat. Moldovenii noștri sunt primitori și au demonstrate și de această dată.”

  Conducerea raionului mai spune că în ultimele 4 zile s-a observat o creștere a fluxului de refugiați pe teritoriul raionului, însă totuși majoritatea dintre ei tranzitează raionul.

  VEACESLAV RUSNAC,PREȘEDINTE RAIONUL SOROCA:”Dacă e să vorbim de ultimile 4 zile se observă un flux mai majorat, dar aici la centru de plasament avem un număr stabil de 29 de persoane deja de 10 zile.”

  Centrul de plasament temporar de la Volovița are circa 80 de locuri și dispune de tot necesarul pentru un trai liniștit al refugiaților.

  Centrul de plasament temporar de la Volovița are circa 80 de locuri și dispune de tot necesarul pentru un trai liniștit al refugiaților.

  VEACESLAV URSU, MANAGERUL CENTRULUI:” în principiu e tot normal , ne străduim să fie îndeplinite toate condițiile. Vreau să aduc mulțumiri conducerii raionului și anume președintelui pentru implicare și mobilizare, pentru ajutoarele care ameliorează situația grea a refugiaților.”

  În raionul Soroca sunt circa 630 de refugiați.

Forma de logare

Сейчас на сайте 52 гостя и нет пользователей