COD ROȘU PENTRU TREI LOCALITĂȚI DIN RAIONUL SOROCA

Trei localități din r-nul Soroca rămân în Cod Roșu. Este vorba de satele Egoreni, Șeptelici și Visoca.

 

VICE ADMINISTRATOR ”REGIA APĂ CANAL SOROCA”: ”Rețelele de apeduct sunt de pe timpurile sovietice, sunt într-o stare rea. a apărut o ruptură mare, de la ora 1 până în prezent noi pompăm apă pentru a putea lichida ruptura respectivă.”

Decizia a fost luată în cadrul Comisiei extraordinare de sănătate publică unde au fost stabilite măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției Covid 19, valabile pentru perioada 18-31 octombrie.

SVETLANA PĂUNESCU, vicepreședintele r-nul SOROCA: ”Au fost stabilite codurile pentru 35 de primării din raionul Soroca, astfel, doar în 3 primării se atestă cod roșu, în 13 primării se atestă cod verde, în câteva cod galben și 13 localității se atestă codul portocaliu.”

Atât în raion cât și municipiul Soroca se atestă Codul Portocaliu, care prevedee și cu anumite restricții.

Masca se poartă obligatoriu în spațiile închise, și în locuri aglomerate. Codul portocaliu ne permite anumite activități cu respectarea anumitor5.37 condiții1.39 stabilirea unui regim special pentru anumite1,44instituții publice.

Anumite cerințe vor trebui să respecte și localurile de agrement.

În raionul Soroca în ultimele 7 zile s-au înregistrat 133 de cazuri positive de Covid.

SVETLANA PĂUNESCU, vicepreședintele r-nul SOROCA: ”Avem forme complicate de îmbolnăviri și acestea se atestă în rândul persoanelor nevaccinate. După unele statistici ale medicilor în stare gravă sunt peste 95 la sută pacienți care nu5.01 sunt vaccinați.”

Raionul Soroca are 35 de primării cu circa 90 mii de locuitori.

Forma de logare

Сейчас на сайте 22 гостя и нет пользователей