ATENȚIE: ”TULBURELUL” OMOARĂ

Azi dimineață, la Soroca, șoferii au fost trași pe dreapta și informați cu privire la pericolul consumului de alcool.

 

Operațiunea face parte din cadrul Campaniei ”Tulburel” desfășurată în toată țara de la începutul lunii octombrie.

GAVRIL GHILAS, ȘEF SERVICIUL PATRULARE SOROCA, FLOREȘTI: ”Rămâne alarmant fenomenul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate deoarece în perioada anului 2021, au fost depistate 230 persoane care conduceau băuți la volan. Doar în perioada desfășurării operațiunii sunt depistate 14 persoane dintre care 8 sunt documentate penal.”

Șoferii prinși băuți la volan rămân automat fără permisul de conducere și riscă amenzi usturătoare . Despre cum își pot redobândi permisul, conducătorii auto au aflat de la reprezentanții biroului de probațiune.

VICTOR SPINEI, ȘEF INTERIMAR BIROUL PROBAȚIUNE: ”Pentru a dobândi permisul de conducere conducătorul auto este obligat să treacă un program care îi permite pe parcurs să redobândească permisul de conducere.”

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare de la începutul anului în raioanele Soroca și Florești, au avut loc 72 de accidente rutiere cu decesul a 10 persoane și traumatizarea altor 73. Oamenii legii susțin că unul din principalii factori ce au dus la accidentare este alcoolul.

Forma de logare

Сейчас на сайте 75 гостей и нет пользователей