Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               VOR BENEFICIA DE APĂ DIN FONDURI EUROPENE

Sunt nevoiți să aducă apă de la o distanță de până la 30 de km. Așa trăiesc oamenii din comuna Dărcăuți, raionul Soroca. În o bună parte a satului, localnicii nu au nici apă tehnică. Fântânile au secat, iar în localitățile din apropiere situația nu este cu mult mai bună. Grigore Levinschi, aduce apă cu cisterna din satele vecine, însă, aceasta ajunge pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Cel mai greu le vine persoanelor în etate, care nu au posibilități și nici putere să meargă la distanțe mari după apă.

În scurt timp oamenii din Dărcăuți, vor beneficia de apă la ei în localitate. Chiar dacă apa nu va ajunge în gospodării, și oamenii vor fi nevoiți să o ia de la o cișmea, oricum aceasta le va ușura munca. Astfel, datorită fondurilor europene, localnicii vor avea apă potabilă de la fântîna arteziană din sat.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în mai multe etape, iar acum acestea sunt pe sfârșite. Primarul localității OLEG ROZIMOVSCHI, spune că aceasta este o soluție de moment. Iar pentru ca apa să ajungă în gospodăriile oamenilor, urmează să fie implimentat un alt proiect.

Oamenii din localitate speră că acum apa va deveni mult mai accesibilă la ei în sat și nu vor mai fi nevoiți să meagă zeci de km în căutarea ei.

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 213 гостей и нет пользователей