Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               TRECEM LA ORA „DE VARĂ” ÎN ACEASTĂ NOAPTE

În conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene, în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, pe întreg teritoriul ţării va avea loc trecerea la timpul „de vară” prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile se dau înainte cu o oră, astfel că ziua de duminică, 28 martie, va fi cea mai scurtă din acest an. Ora 03.00 va deveni ora 04.00, ceea ce înseamnă că vom dormi cu o oră mai puțin în această noapte. În ultima vreme, tot mai multe țări pledează pentru renunțarea la trecerea la ora de vară, ca apoi să treacă din nou la cea de iarnă.

 

În acest context, Parlamentul European susține propunerea privind renunțarea la schimbarea orei de vară din anul 2021. Așadar, 2021 poate fi ultimul an cu o schimbare sezonieră a orei la nivelul Uniunii Europene.

Trecerea la ora de vară 2021 se va face la o săptămână după echinocțiul de primăvară, marcat la 20 martie 2021, când ziua va fi egală cu noaptea. Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie.

Trecerea la ora de vară are, influențează asupra sănătății. Sunt persoane care se confruntă cu stări de stres, anxietate sau chiar depresii din cauza acestei schimbări, deoarece nu se pot adapta atât de repede la noua oră. Schimbarea poate veni la pachet cu stări de nervozitate și oboseală, deoarece acest proces de adaptare se manifestă diferit de la o persoană la alta.

Primul care a sugerat ideea de schimbare a orei a fost Benjamin Franklin, în anul 1784, când a înaintat câteva idei pentru economisirea uleiului folosit la lămpile de iluminat.

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 204 гостя и нет пользователей