Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               ORA PLANETEI LA CETATEA SOROCA

Nicolai Bulat, la Ora Planeteiu. 27 martie 2021, ora 21.00, CETATEA SOROCA

 

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în deconectarea luminii și aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Pentru prima dată, evenimentul dat a fost organizat în 2007 în Australia, cînd mai mult de două milioane de locuinţe şi agenţi economici privaţi din Sydney au deconectat luminile timp de o oră cu scopul de a reaminti tuturor despre respectul faţă de natură, grija pentru resursele limitate ale Pământului şi atenția asupra problemei schimbărilor climatice de pe planetă.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Ora Planetei, iar în 2010 - 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători ai Orei Planetei a atins 2 miliarde de oameni din circa 7.000 de oraşe din peste 175 de ţări ale lumii. În Republica Moldova evenimentul este marcat începând cu anul 2009.

Forma de logare

Căutare

Vizitatori

Сейчас на сайте 220 гостей и нет пользователей