Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               POLIŢIȘTII CU OCHII PE ŞOFERII CARE NU POARTĂ CENTURA DE SIGURANŢĂ

Mai mulți şoferi care s-au deplasat astăzi pe drumurile din municipiul Soroca s-au ales cu amenzi și puncte de penalizare. Poliţiştii rutieri au acţionat pentru impunerea respectării normelor rutiere privind portul centurii de siguranţă. Conducătorii auto s-au conformat, iar unii, deși au încercat să invoce justificări, sunt deacord că centura cuplată în cazul unui impact poate spori şansele de supravieţuire.

 

Prin această acțiune se urmăreşte reducerea consecinţelor accidentelor rutiere determinate de neutilizarea centurii de siguranţă şi conştientizarea cu privire la dinamica şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Conform regulamentului circuțației rutiere sînt exceptaţi de la obligaţia de a cupla centura de siguranță conducătorii care execută manevra de mers cu spatele, instructorii auto în timpul instruirii cursanţilor, persoanele care deţin certificat de scutire pe motiv medical grav, eliberat de autoritatea competentă și în localităţi, conducătorii vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie în timpul executării unei misiuni urgente de serviciu.

Inspectoratul Național de Patrulare precizează că centura de siguranță te protejează, dar atunci când iei decizia de a nu o folosi, practic renunți la protecție.

.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare