Dorești știrea pe e-mail? Abonează-te!

 

 

               SITUAȚIA PRIVIND COVID 19 SE AGRAVEAZĂ. STAREA LUCRURILOR ÎN SPITALUL RAIONAL SOROCA

Situaţia cu COVID 19 în Moldova şi în raionul Soroca se agravează mult în ultima perioadă. Dacă în lunile precedente, lunar, în spitalul din Soroca, decedau din cauza complicațiilor cauzate de COVID 1-2 pacienţi, atunci în luna martie au decedat 8 pacienţi, dintre care numai 2 - în terapie intensivă, din cauza, că secția reanimare e supraplină şi cele 3 ventilatoare nu sunt suficiente pentru toţi pacienţii, la care este indicată terapia respiratorie, precizează într-un comunicat vicedirectorul spitalului Valeriu Bordian. Potrivit administrației spitalului, în secţia terapie intensivă, permanent sunt internați câte 6-7 pacienţi cu COVID, dintre care – 3s unt conectaţi la aparate pentru respiraţie artificială. Actualmente în spital se tratează peste 80 pacienţi cu COVID confirmat, mulţi dintre care, sunt dependenţi de oxigen. Zilnic în spital se folosesc 30 – 40 de butelii mari de oxygen.

 

Vârsta pacienților, în majoritatea cazurilor, depășește 55 ani, iar majoritatea au patologii suplimentare, care complică mult situaţia. Pentru pacienții cu boli asociate, cum sunt obezitatea, diabetul zaharat, patologiile cardiopulmonare şi altele, COVID-ul este ultima picătură. El este cel care a „urgentează” evoluția negativă a maladiei. Iar în certificatul medical de deces se indică, că decesul pacientului e o urmare a complicațiilor COVID-19.

Potrivit informației oferite de administrația spitalului, actualmente în spital s-au vaccinat 353 de lucrători medicali din 426 angajaţi, ce constitue 83%, şi 90% din cei incluşi în lista pentru vaccinare. Nu s-au vaccinat cei, care se află în concedii de maternitate şi de îngrijire a copilului. Angajaţii din secţiile, care lucrează cu pacienţii COVID-19, s-au vaccinat 100%. La angajații vaccinați, au apărut déjà anticorpi contra COVID-ului în sânge, ce înseamnă apărare de acest virus. Potrivit medicilor vaccinarea este singura scăpare de îmbolnăvire de COVID-19.

Astăzi la Soroca au fost confirmate alte 27 cazuri noi de infectare, din cele 1380 confirmate în întreaga țară.

.

Schimb valutar

  sursa: cursbnm.md

Forma de logare

Căutare